U bevindt zich hier:

InkoopJurisprudent WEBINAR

Past performance als uitsluitingsgrond bij aanbestedingen

Datum:  Dinsdag 17 december 2019
Tijd:        11.00 - 12.00 uur

Welke mogelijkheden heb je als aanbestedende dienst om past performance als uitsluitingsgrond Performance-ratings.pngtoe te passen en hoe werkt dit daadwerkelijk in de praktijk?

Het klinkt ideaal: als aanbestedende dienst kun je inmiddels, als je de past performance uitsluitingsgrond van toepassing hebt verklaard, iedere ondernemer van jouw aanbesteding uitsluiten die eerder slechte prestaties heeft geleverd. Maar is dit ook werkelijk zo?

  • Kan deze uitsluitingsgrond werkelijk zo makkelijk ingeroepen worden?
  • Over wat voor soort tekortschietende prestaties gaat het?
  • Gaat het over eerdere prestaties bij de aanbestedende dienst die de actuele opdracht uitzet of ook over eerdere prestaties bij andere aanbestedende diensten?
  • Moet een aanbestedende dienst eerst een oordeel van de rechter afwachten voordat hij tot uitsluiting kan overgaan, of mag hij zelf een oordeel vellen over de vraag of de gebrekkige prestaties een uitsluiting rechtvaardigen?
  • Kan een ondernemer die dreigt te worden uitgesloten zich nog verdedigen?

Op deze en andere relevante vragen over dit onderwerp werd in het webinar uitgebreid ingegaan.

 

De InkoopJurisprudent-webinars zijn gratis toegankelijk voor licentiehouders. Heeft je organisatie geen licentie op InkoopJurisprudent, maar wil je wel graag deelnemen aan een van onze webinars? Meld je dan aan voor een (gratis en vrijblijvend) proefabonnement en ontvang een link om (eenmalig) gratis deel te nemen.