U bevindt zich hier:
  • De voordelen

De voordelen van InkoopJurisprudent


Een licentie op de InkoopJurisprudent Tool levert u diverse voordelen op binnen je organisatie:

Bespaar tijd

De Practicals zijn altijd kort en bondig. We brengen de vaak tientallen pagina’s van de uitspraak terug tot de kern voor de inkooppraktijk, helder en praktisch weergegeven in slechts 1 tot 2 A4-jes. Zo ben je in hooguit 10 minuten per maand helemaal bij met alle jurisprudentie op het begied van inkoop en aanbesteden. 

Laagdrempelig professionaliseren 

Via de Practicals en de webinars kunnen inkopers en juristen eenvoudig, laagdrempelig en op structurele basis hun kennis vergroten rondom aanbesteden. 

Minder risico op fouten en claims

Door het inzicht dat InkoopJurisprudent geeft in de probleemgebieden bij aanbestedingen en de redenen voor inschrijvende partijen om een rechtszaak te starten, kun je mogelijke problemen bij de eigen aanbestedingen voorkomen. De portal fungeert voor onze licentiehouders als continue vraagbaak bij problemen en vragen. 

  


Ter voorbereiding op een aanbesteding of als wij tijdens een aanbesteding op een probleem stuiten, filteren we in de Juris-Lecta database op dat type onderwerp of probleem. We hebben dan snel overzicht van de issues die rondom datzelfde probleem tot rechtszaken hebben geleid. De praktijksamenvattingen geven op een beknopte wijze concrete handvatten hoe met die issues omgegaan dient te worden."

Stefan van der Linden 
Coördinator Inkoop, Waterschapsbedrijf Limburg